Julehilsen 2017

Kære venner og familie.

Som det har gjort sig gældende de sidste par år, synes årets afsluttende måned at være en god tid at gøre status på. For nogen har det måske altid været sådan, men for mig er det noget som jeg først rigtigt har taget til mig, nu da jeg så småt nærmer mig voksenalderen. Hvad er der egentlig sket (der er jo sket så meget), hvor blev året af, og når tallene er lagt sammen; har vi så plus på kontoen ift. egne forventninger? Nye år starter for mig altid med et nyt sæt forhåbninger, der som minimum skal tilvejebringe en nye dele af fundamentet, for de mere langsigtede planer. Men hvordan realiserer jeg de mål? Og fordi slutningen på året ofte tvinger mig til at reflektere lidt over, hvorvidt de mål er nået eller ej, er disse statusser en udmærket måde at binde sløjfe om året på – Specielt i lys af at der virkelig sker mange ting i løbet af et år. Og I særdeleshed fordi jeg igen står undrende; “A’hva har vi? Nytår!?!”

Januar

Den eneste måned i det forgange år, hvor der ikke har været større / planlagte arrangementer. Men sådan er det ofte for mig; hvis der ikke er planlagt en tidlig skiferie, så er januar ofte måneden, hvor ting og gadgets nulstilles og forberedes til et nyt år. En lidt kaotisk reaktion på at vi allerede skifter kalender, igangsætter en større mængde planlægning forud for endnu 365 dage, som de mentalt procesansvarlige forecaster kun vil gå endnu hurtigere.

Februar

Måneden hvor vi har for vane, at samles om endnu et Super Bowl arrangement, og det gjorde sig også gældende i år. En event hvor man dagen før bliver ekspert i spinach dip, hvor man udtænker nye planer for hvordan man skruer en endnu bedre Roethlisberger Burger sammen, og hvor selve lykken synes at være en times sportslig underholdning i amerikanske farver, fordelt på +4 timer når man tager reklamerne med. Fantastisk, men hvad skete der lige for Falcons!?!

Februar var også måneden hvor vi mødtes hos TT & Jim, sammen med en masse venner, til en god omgang mad i godt selskab, og hvor brætspillet Junta var årsagen (og undskyldningen) for at mødes. Super festligt, og der er nu ikke noget som at være diktator i en bananrepublik for en aften! Det var jeg ikke, jeg tabte faktisk på imponerende vis, men hyggeligt var det :-). Vi skal holde fast i at besøge jer i Jylland, under lignende påfund!

Vi nuppede også en Metallica koncert i Royal Arena, som showmæssigt var super fedt, hvilket undskylder lidt for, at de øverste 10 rækker i arenaen aldrig skulle være bygget. Falder man forover, så rejser man sig ti rækker længere nede. Eller i mit tilfælde femten. Ellers en rigtig god aften. Jeg manglede blot at Hetfield kom med sit ikoniske; “You want some more huh?”, for så havde svaret været “Ja tak!”.

Marts

Marts var en travl måned! Vi afholdte en familie-gourmet-middag hos Jane & Morten, med nærmest royal besøg fra Dorthe og Jørn i år – Fantastisk. Der var enstemmig (og kærlig) enighed om, at jeg gik i seng på det helt rigtige tidspunkt ;-). Tak til søs og Morten for de bedste rammer.

Vi fik også afholdt et S/S Martha Arrangement hos mig, hvor Sven & Birgit var med, sammen med resten af den nærmeste familie – et skønt og underholdende påfund! Dansk frokostbord med brændevin og øl, hvorefter vi ser det gamle danske lystspil fra 1967. Det er aldrig kedeligt, og tak til alle for deltagelsen.

Og vi blev igen inviteret til en hyggelig aften sammen med Louise & Christian, som pegede på resultattavlen, der tydeligt viste at det var min tur til at agere vært ;-). Som altid ankom de to vanvittige, fantastiske og dejlige mennesker forberedt på det værste, og vi havde en fantastisk stund sammen. Årets bedste billede af Lund blev taget den aften, så hold øje med albummet herunder. Tak fordi I er dem I er.

Rasmus, Dahl, Lund og jeg, mente også at marts var tiden til at genbesøge Jarl, under titlen “Larm hos Basmand”. En aften med store bøffer, fyldige vine, koldt øl og rock musik. Fedt, fedt, fedt! Igen mente Basmand og jeg, at Køge bugt havde opnået tropiske forhold meget tidligt på året, så vi måtte en tur i bølgerne – kun isoleret af dejlig mørk rom og manglende fornuft ;-). I må ikke ændre jer gutter :-D.

Marts var også, traditionen tro, måneden hvor vi troligt klædte os ud som karikerede irere, og indtog The Globe Irish pub, til årets St. Patrick’s Day. Som altid var vi de første på pletten, Brian var klar til os, og vi havde en festlig dag, med god irsk mad, kølige Guinness og en masse fantastiske mennesker.

April

Kristine og jeg havde en dejlig kæresteaften på Ibsens hotel, hvor vi spiste en skøn middag på La Rocca, og havde fået en skøn suite. Den slags hurtige og små get-aways, burde man sikre sker noget oftere <3.

Det var også i april at min hjerne slog en af nyere tids største prutter; “Vi ska’ da til Allan Olsen koncert!” – Ene og alene baseret på, at hans “Op til Alaska” er et dejligt og hyggeligt nummer. Så da han spillede midt i betonbyen Ishøj, smuttede Lund, Kristine og jeg ind og så ham, sammen med de lokale Allan Olsen fans. Det var en dejlig og faktisk utrolig morsom oplevelse, så selvom min bror mobber mig, så har jeg ikke noget imod at opleve ham igen.

Vi var også til påskefrokost hos Helle og Ebbe, som vi plejer, og selvom Kristine (aka. Gürli Margrethe af Danmark – i Tyrens tegn) ikke blev “døbt” (igen) i år, så var det en fantastisk dag, i et fantastisk selskab. Tak fordi vi må være med.

Maj

Efter succesen med hotelopholdet i april, tog Kristine og jeg på slotsophold i Kokkedal. Glem min udtalelse om hotelophold – Tag på slotsophold i stedet! Fantastisk smukt sted, de bedste og dejligste to dage i 2017 vejrmæssigt, og skøn mad. Det kan varmt anbefales. Selskabet var heller ikke værst ;-).

Årets “Good ol’ boys” weekend blev afholdt i maj, og jeg takker igen gutterne for at de gider, for det glæder jeg mig til hvert år! Vi havde en fantastisk dejlig aften i København, og fik kørt ATV og skudt med konkurrence bue om lørdagen, inden vi gik mexicansk til værks i køkkenet da vi kom hjem på gården. Jeg elsker det, og jeg elsker jer!

Maj var også en koncertmåned, hvor vi igen stiftede bekendtskab med tyske Rammstein. De leverede varen, Horsens leverede omgivelserne og Basmand, Tina, Kristine og jeg havde en fantastisk dag. Sikke et show!

Juni

Juni var både en trist og en skøn måned. Trist fordi vi alt, alt, ALT for tidligt måtte sige farvel til Ebbe Smed. Han burde have lyttet bedre til sin krop, for så havde vi haft ham endnu. Sikke et tab for mange, og ikke mindst for de søde mennesker han efterlod. Dem holder vi fast i, for ham <3.

Juni var dog også en skøn måned, fordi vi udover endnu et Lykketræf med verdens bedste familie på skønne Fyn, fik set om Guns ‘n Roses stadig formår at fyre den af. Det gør de. Selvom Axl Rose efterhånden ligner en panseksuel udgave af Master Fatman og Steven Tylors elskovsbarn, så holder han både tonen og energien, og resten af bandet kan man ikke sætte en finger på. Altså Slash og Duff McKagan; hvad skulle man brokke sig over?

Juli

Efter Ebbes umådeligt tidlige afsked, spurgte Helle ydmygt om nogle af hendes venner ville hjælpe med at gøre huset klar til et eventuelt salg. Sikke et tosset spørgsmål. 15 – 25 mennesker stillede en dag til rådighed, og fik hjulpet med småting rundt omkring. Det siger en del mere om Helle end det gør om os; du giver os lyst til at gøre hvad som helst for dig! Det var en dejlig dag, der sluttede med god mad og hyggelige minder.

Juli var også måneden hvor Kristine og jeg drog et smut rundt i det europæiske. Et lille sviptur til Tyskland, Frankrig, Schweiz, Italien, Slovenien, Kroatien, Slovenien (igen), Østrig og hjem igennem Tyskland. Vi oplevede en masse, nød en masse og tog nogle af alle de der irriterende “se hvor vi var” -billeder, men bedst af alt var det nogle dejlige uger sammen, bare os, i bilen, uden planer.

Juli var også måneden hvor Dahl, Rasmus, Lund, Basmand og jeg, kørte en tur til Brande for at mødes med Jonas og Henrik, og se Eurocup i Tractor Pulling. Keep laughing; vi bliver ved at tage afsted, for det bliver ved med at være sjovt og nørdet ;-). I år havde vi lejet en stor autocamper, som generelt var til stor begejstring for Lund, udover da han røg direkte igennem en dør ved en hårdere opbremsning på motorvejen. Vi skal have ham overbevist om, at man, modsat togene der er noget længere og beregnet til formålet, ikke skal vandre rundt i en autocamper under kørslen. Men passagererne var løbet tør for øl, og det skal jo ikke hedde sig. Gutter: Den tradition holder vi fast i, ikke? Uden at Lund nødvendigvis skal penetrerer diverse boligelementer hvergang selvfølgelig.

I juli fik jeg også nye muligheder på jobbet, da jeg overtog ansvaret for vores udviklingsafdeling i øst. Jeg var rigtig glad for at få tilbudt muligheden, og det har jeg bestemt ikke fortrudt! Tak for det Mikkel!

August

Måneden vil blive husket for Joshuas besøg – min gode kammerat fra USA. Josh havde aldrig været udenfor staterne, så Dahl og jeg tog ham med rundt i hele Danmark, til stor fornøjelse for Josh, og stor afslapning for os ;-). Det var fantastisk, og selvom vejret ikke var med Danmark i den periode, så fulgte det gode vejr der trods alt var, os rundt i landet. Vi havde sol alle dage, og Danmark viste sig fra sin bedste absolut side, hvad enten vi var i syd, vest, nord eller øst!

August var også måneden hvor jeg afholdte årets sommerfest, og den blev selvfølgelig afholdt mens Josh var her. Temaet var tyrolerfest, så alle kom udklædt derefter, og medbragte et stort krus til tysk øl. Miracle leverede de våde varer, og det gik rent hjem; Miracles Alt Bier og Oktoberfest Bier holder! Dejlig aften, der ikke mindst bliver husket for Josh i lederhosen :-D.

Volbeat bød også op til dans, de væltede parken, og det gik fandeme vildt for sig. Thomas Treo skulle have et high-five. I hovedet. Med en stol. Manden er jo ikke rask! Årets bedste koncert, trods en del gode bud!

September

Måneden stod i lærlingens tegn. Først blev han kyndigt underholdt af en masse sjove og gode mennesker, og fik generelt alt for meget opmærksomhed, og ugen efter blev han gift med hans søde (nu) kone Bente ;-). En rigtig sjov polterabend, med en masse gode mennesker som vi efterhånden kender de fleste af (nu gør vi i hvert fald), og et efterfølgende skønt bryllup, hvor alt gik som det skulle. Jeg er meget glad for kende jer begge, og hjertelig tillykke med ægteskabet.

Det var også i september at jeg fik lov (af bagvejen – godt jeg kender Kim), til at komme med i Kims vinskole. Jeg har længe gerne villet være bedre til at forstå og adskille vine, samt blive bedre til at sætte ord på de ædle dråber, og til det er jeg kommet i det rette selskab. I forhold til vinekspertise er jeg absolut novicen (det er svært at beskrive i hvilken grad det gør sig gældende), og jeg er taknemmelig for at “de gamle” der har været med i mere end 17 år, byder mig velkommen. Jeg håber noget af deres store og brede viden hænger fast.

Oktober

I oktober skete det endelig; vi fik afholdt anden del af den Huber-smagning som jeg gik glip af sidste år, og som blev aflyst i foråret (heldigvis – det ville have været midt i vores Good ol’ boys weekend)! Den aften ligger også ret højt, i erindringerne for året der gik. 24 fantastiske Huber vine, fra markerne Sommerhalde, Schlossberg og Wildenstein, i årgangene 2011 –> 2003. Alt sammen med Kristine og de bedste repræsentanter fra familien og vennekredsen. MÅMS!

Årets høstfest med familien blev afholdt i oktober, og denne gang hos søs & Morten, der altid lægger gode, dejlige og smagfulde rammer for diverse begivenheder. Jeg elsker at vi holder fast i denne tradition, til trods for at det er 16 års siden, at vi havde korn fra egne marker på bordet.

Den seneste koncert i år fandt sted i oktober, og det var til tonerne af The Rolling Stones. Kristine og jeg var taget ind for at høre og se de gamle drenge, fordi det bare er stort. Da Jarl og jeg så dem for ca. 17 år siden, var vi enige om, at det var godt vi nåede at se dem, mens de stadig kunne… 17 år efter kan de stadig, og de medicinske eksperter kan ikke forklare hvorfor de stadig trækker vejret. Meeen… NU var det nok også den sidste koncert… ;-).

November

Også en af de måneder, som jeg vil huske med blandede følelser. Efter et langt og opslidende sygdomsforløb, der både tog hårdt på familien og den helbredsramte, tog vi afsked med farbror Tage. Familien havde sørget for de smukkeste rammer, da vi alle mødtes i Esbjerg for at sige farvel, og det var virkelig en hård dag :-|. Tage du vil være husket og elsket af mange, for dit positive bidrag til verden omkring dig – Du var en enestående ener.

Heldigvis havde november også andet på programmet, og endnu en privat champagnesmagning hos Simon, havde sneget sig ind i kalenderen. Det er sjældent kedeligt, og sjældent tørt. Med store navne fra 90erne, 80erne og 70erne, fik vi tilføjet ny viden, og nye smagsreferancer til repertoiret. Jeg elsker den lille “hule”, og jeg takker Simon for at han gider os.

Det var også i november at Kath fejrede deres 25års jubilæum, som blev fejret med en 12 liters Spätburgunder – Huber selvfølgelig ;-). Tak til Kim og Tim for de mange gode oplevelser I har givet mig, på ret kort tid – I er fantastiske!

Og for lige at få skudt julefrokosterne i gang (uha der var mange i år), så afholdte jeg min egen af slagsen i slutningen af november. Det var ikke kedeligt! Det er de helt rigtige mennesker at gennemføre den slags med ;-)! Vi kom igennem menuen i år, der var ikke ret meget madspild (folk blev mætte, ikke?), og fik ellers skudt en sjælden god fest af – hvis værten da ellers må udtale sig om den slags? Taler, viser, sange, mandestrip med Noffen (til stor underholdning for pigerne), skøre påfund og rigtig, rigtig godt samvær! Tak til alle dem som deltog.

December

Måneden der stod i julefrokosternes tegn. Udover en dejlig juleafslutning med vinskolen, og en dejlig, DEJLIG juleaften hos mor og Bent, så var der julefrokost hos Miracle, julefrokost hos Basmand, julefrokost hos Sarah, julefrokost hos Julie og co., julefrokost med Gyldendal, julefrokost hos mutti & Bent og julefrokost hos Tina & Søren. Det har på hver sin måde, været nogle fantastiske arrangementer, med grin (Basmand og jeg testede eksempelvis igen Køge bugts tropiske forhold), kram, dejlig mad, rare nye bekendtskaber og livsnydelse, og tusind tak til jer alle for de skønne rammer! Det sagt, så har jeg ikke behov for julemad det næste stykke tid. Juryen har voteret, og det må godt vente et par måneder ;-)!

Og så er det jo også i dag (d. 29.) at vi har det årlige “Chili con carne cook off”, hvor vi er en gruppe venner, der dyster i at lave den bedste chili con carne. Opskrifterne forbedres år for år, vi lærer af hinandens teknikker og tilgange, og nyder en dejlig dag sammen. Vi starter klokken 10:00, og laver mad, drikker øl, ser film og hygger, frem mod spisetid klokken 18:00. Og så er ballet ellers åbent. En fantastisk måde at sige “nej tak”, til den fede men ellers gode danske julemad :-).

Og alt det andet…

Udover de nævnte sådan lidt større / planlagte events og begivenheder, så er der jo alt det andet, som også fortjener en tak. Når man render ind i en dag, der ikke indeholder planlagte events, er mit liv jo skruet så dejligt sammen, at jeg har rigtig mange skønne mennesker omkring mig, som godt vil bruge tid sammen med mig. Så spontane middage, fodboldkampe, Formel 1 events, fester, oplevelser, vinaftener og de mange skal-vi-ikke-lave-et-eller-andet -happenings, har fået formået at sikre, at jeg sjældent har kedet mig. Og så har arbejdet bestemt også fyldt en del igen i 2017, specielt i mit nye virke, så det er ikke meget tid mine tommelfingre har haft til at danse i ring. Og det er dejligt. Nej; det er faktisk rigtig dejligt! Det er rart indimellem at kunne trække stikket, men oftest når det sker, så fanger jeg mig selv i at tænke; “det var ikke meget jeg får ud af de timer her”. Jeg elsker at have jer omkring mig, og jeg lader hurtigt op, så hvis I er friske på at det fortsætter så har I min taknemmelige tilmelding.

Med de få ord, og en smule grafik herunder, ønsker jeg jer alle et fantastisk nytår og takker jer for det forgangne år – Det betyder mere end I aner.

Billeder fra året der gik

 

(148)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
This entry was posted in The blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.